header banner
Default

Plank hareketi ve duruşu hangi kasları çalıştırır ve güçlendirir?


Plank hareketi, uzmanlar tarafından yapılması tavsiye edilen spor hareketlerinden biridir. Plank hareketi nereyi çalıştırır konusu da spor yapanların araştırdığı bir konudur. Plank duruşu hangi kasları çalıştırır, üzerinde durulması gereken bir husustur. Plank hangi kasları güçlendirir ya da yağları eritir mi soruları da konunun merak edilenleri arasındadır. Plank kas yapar mı sorusunun cevabını sizler için araştırdık.

VIDEO: Her Gün Plank Yaparsan Vücudunda Ne Değişimler Olur ? | Doğru Plank Nasıl Yapılır ? | BEL AĞRISI
edofit

Giriş Tarihi: 06.06.2023 12:14 Güncelleme Tarihi: 06.06.2023 12:14

PLANK HAREKETİ HANGİ KASLARI ÇALIŞTIRIR? PLANK DURUŞU NEREYİ ÇALIŞTIRIR, HANGİ KASLARI GÜÇLENDİRİR?

Plank hareketi nereyi çalıştırır sorusuna cevap bulmak için sağlık ve spor kaynaklarını inceleyebilirsiniz. Plank duruşu hangi kasları çalıştırır başlığında aradığınız cevabı bulabilirsiniz. Plank hangi kasları güçlendirir veya bu hareket yağları eritir mi soruları, spor yapanlar için temel konular arasında kabul edilir. Kas yapmak için de plank hareketi tercih edilebilir. Plank kas yapar mı sorusunun cevabı yazımızın devamında.

Plank Hareketi Nereyi Çalıştırır?

VIDEO: Plank nedir? Nasıl yapılır? Faydaları Nelerdir?
Sağlıklı Hoca

Plank hareketi, dirsekler üzerinde yere uzanıp düz bir şekilde durma hareketidir. Bu hareket esnasında ayak parmak uçlarında durulur ve baş ileri bakar. Söz konusu hareket özellikle karın kas grubunun çalışması için yapılır. Özellikle core adı verilen bölgedeki kasların bu şekilde çalıştırılması hedeflenir. Plank hareketi esnasında kalça ve bel bölgesindeki kaslar da çalıştırılır. Düz, çapraz ve yan karın kasları özellikle güçlenir.

Plank hareketi, antrenmansız kişiler için zor bir hareket gibi görülebilir. Fakat zaman içerisinde bu hareketi çok daha kolay yaptığınızı göreceksiniz. 20 saniye plank hareketi 10 saniye dinlenme şeklinde 4 ya da 8 set şeklinde hareketi yapabilirsiniz.

Plank Yağları Eritir Mi?

VIDEO: Her Gün 1 Dakika Boyunca Plank Yaparsanız Ne Olur ?
İyi Fikir

Plank hareketi karın kaslarının güçlenmesini sağladığı gibi bu bölgedeki yağların eritilmesinde de çok etkilidir. Doğal olarak kilo vermek isteyenlere de plank hareketi yapması tavsiye edilir. Belli bir süre sonra karın bölgesindeki yağlar eriyecek, kaslar güçlenecek ve fit bir görünüm alacaksınız. Söz konusu hareket güçlü bir kondisyona sahip olmanızı da sağlayacaktır.

Sources


Article information

Author: Michael Carter

Last Updated: 1704431522

Views: 594

Rating: 4 / 5 (78 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Michael Carter

Birthday: 2004-11-16

Address: 3030 Daniel Squares, North Toddport, WY 16512

Phone: +4214739841984702

Job: Electrician

Hobby: Orienteering, Calligraphy, Tea Brewing, Cross-Stitching, Sailing, Skateboarding, Surfing

Introduction: My name is Michael Carter, I am a irreplaceable, audacious, vivid, capable, frank, tenacious, Adventurous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.