Informatie over Binance
Jaar van lancering: 2017
App: iOS, Android
Stortingsmogelijkheden: Crypto, VISA, Advcash Wallet, Payeer Wallet, Epay wallet, SEPA
Aantal cryptovaluta: 150+
Uitbetalen naar bank: Nee
Stablecoins: USDT, TUSD, PAX, USDC, BUSD
Vestigingsland: Malta
Voordelen
- Lage fees
- Veel handelsparen
- Groot handelsvolume
- Betrouwbaar
Cijfer
4,2/5
Wat is Binance exchange: onze uitleg
Binance is een exchange. Een exchange is niets anders dan een plek waar je crypto kunt inruilen voor andere digitale valuta. Veelal wordt bitcoin gezien als het belangrijkste muntje, omdat je daarmee vrijwel ieder muntje kunt wisselen.
Bij Binance kun je zowel terecht als beginnende trader, als ervaren trader. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om hier cryptovaluta te kopen. Op verschillende manieren, waarbij de creditkaart veruit het makkelijkst werkt. We leggen dit verderop in het artikel uit.
Via Binance kun je terecht voor de inruil van vele cryptovaluta, het aanbod is groots. Bovendien is er veel handel op Binance, het behoort tot de grootste wisselkantoren van de wereld.
Naast het wisselen van cryptovaluta, kun je er ook munten wegzetten voor rente. En je kunt zelfs handelen met een zogenaamde hefboom. Voor nog meer rendement.
En mocht je bijvoorbeeld een lening nodig hebben, dan kun je ook aankloppen bij Binance. Deze exchange heeft het allemaal en is daarom ook erg geliefd bij vele handelaren.
In dit artikelen nemen we je mee en krijg je uitleg over Binance. Er valt veel te ontdekken. En uiteraard hoef je niet alles te weten, zeker niet als beginner. Dit artikel is dan ook geschikt voor de beginnende trader, maar ook voor diegenen die net wat meer de diepte in willen duiken.
Is Binance betrouwbaar?
Binance wordt gezien als een zeer betrouwbare Aziatische exchange. Het is inmiddels een begrip, iedereen die in de handel va cryptovaluta zit, kent het bedrijf. De betrouwbaarheid wordt mede bepaald door de transparantie die ze bieden. Zo is bekend wie er achter dit bedrijf verschuild gaan, iets wat je bij sommige andere exchanges nauwelijks kunt vinden.
Wat tevens erg belangrijk wordt gevonden is de aanwezigheid van een gestroomlijnde supportafdeling. Hierin laat Binance geen steken vallen. Ze hebben service hoog in het vaandel staan. Je kunt je voorstellen dat er nog weleens iets mis kan gaan, omdat het voor velen nog steeds moeilijke materie is. Uiteraard hoopt Onetime dat je na het lezen van onze uitleg over Binance, geen vragen meer hebt.
Daarnaast maakt Binance gebruik van een ijzersterk platform. Het oogt robuust en we hebben vooralsnog nooit geen problemen ervaren met het gebruik van Binance.
Hoe werkt de Binance exchange?
Helaas is ook Binance al eens slachtoffer geworden van een hack. Het is daarom aan te bevelen altijd gebruik te maken van de aanwezig extra veiligheidsmaatregelen. Ze doen er overigens alles aan om het systeem zo veilig mogelijk te houden. Daar zijn ze absoluut bij gebaat, zeker in de wereld van cryptovaluta.
Binance heeft alle benodigde vergunningen om dit te kunnen doen. Ze doen er alles aan persoonsgegevens te beschermen.
De Binance uitleg waar je op zat te wachten. Vrijwel alles wat op binance mogelijk is komt voorbij. Zit je er klaar voor?
Via Binance kun je crypto aankopen, handelen in cryptovaluta. Laatstgenoemde kan op verschillende manieren. Ook kun je cryptovaluta uitlenen voor rente. Binance is daarmee een exchange met veel mogelijkheden.
Maar hoe werkt dat allemaal?
Dat leggen we je in dit artikel uit. Als extraatje hebben we onze review bijgesloten, helemaal aan het einde van dit artikel. Laten we beginnen bij het registreren.
Registreren & inloggen bij Binance
Begin eerst maar eens met het instellen van de taal. Dat scheelt een hoop nadenkwerk. Rechts bovenin het menu is de optie de taal om te zetten in het Nederlands. Vanaf dit moment kun je al even rondkijken op de website, om te bekijken wat er zoal mogelijk is. Voelt het goed, dan kun je verder en klik je op ‘inschrijven'.
Vervolgens vragen ze om enkele gegevens:
- Naam
- E-mailadres
- Referral-ID (dit is een code die je bijvoorbeeld van een vriend gekregen hebt. Daarmee kan jouw vriend een extra zakcentje verdienen. Dit is dus niet verplicht in te vullen en kun je vergeten!)
- Aangeven dat je 18 jaar of ouder bent (registreer jezelf niet als je jonger bent, daarover later meer)
Daarna krijg je een e-mail van Binance. In de e-mail staat een activatiecode. Deze code kopieer je naar Binance. Controleer ook je spam, mocht je de e-mail niet hebben gekregen. De eerst keer log je dus automatisch in. De keren daarna moet je zelf inloggen. En om dit inloggen nog veiliger te maken, kun je kiezen om een veiligheidsmaatregel te treffen.
Hoe je dat doet, lees je onder het kopje ‘ veiligheidsmaatregel: 2Fa'.
Storten van geld of crypto (deposit)
Binance maakt het je als nieuweling niet al te lastig. Ze nemen je mee aan het handje, stap voor stap. En een van de eerste dingen die je kunt doen, is het storten van crypto of fiatgeld. Fiatgeld is wat we in Nederland onder de euro verstaan. Laten we eens kijken wat de mogelijkheden zijn voor het storten van euro's, klik daarvoor op ‘stort fiat'.
Mocht je al Binance lid zijn, dan kun je de optie tot het storten van geld vinden onder het kopje ‘koop crypto'.
Stort fiat
Wanneer je op ‘stort fiat' hebt gedrukt, kom je uit op een pagina, waar je verschillende betaalmiddelen ziet staan. Maar nog voordat je aan de slag kunt gaan om daadwerkelijk euro's te storten, krijg je een pop-up in beeld. Je moet je namelijk identificeren om fiatgeld te kunnen storten. Dit klinkt als erg omslachtig, maar dat is het niet. Over de verificatie kun je verderop in dit artikel meer lezen.
Stel nu dat je groen licht hebt gekregen: de documenten zijn goedgekeurd, dan is het vanaf nu mogelijk keiharde euro's te storten. Maar hoe doe je dat?
Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Allereerst is het belangrijk dat je je account hebt ingesteld op EUR. Dit doe je rechts bovenin, daar waar je ook de taal hebt ingesteld.
En mocht je niet direct bij aanvang van het instellen van het account hebben gekozen voor het storten van fiat, kun je daar via een andere weg komen. Navigeer naar ‘koop crypto > deposit EUR'.
En vervolgens is het belangrijk om te bepalen:
- Hoeveel wil je storten? Stort je via Visa kaart, dan moet er minimaal €60 worden gestort.
- Wat wil je maximaal aan fee (=extra kosten betalen). Er kunnen kosten worden gerekend voor het betaalmiddel dat je gebruikt.
- Welke valuta wil je storten? Stel dat je niet in Nederland woont, zou je ook voor andere valuta kunnen kiezen. Voorbeelden zijn de Britse Ponde en de Turkse Lira
Meer uitleg over betaalmiddelen
Als je dat helder voor ogen hebt, maak je de keuze uit een van de betaalmiddelen. En we kunnen ons voorstellen dat niet alle betaalmiddelen bekend bij je zijn. Daarom wat meer uitleg over de betaalmiddelen die je ziet staan. Hier komen ze:
Betaalmethoden:
- Advcash Wallet: dit is dienst waarbij je met enkele andere betaaldiensten geld in je account plaatst. Advcash is dus een soort schakel, tussen de bank en Binance. Het storten van geld in dit account kan d.m.v. OkPay, Perfect Money en een bankoverschrijving. Daarna kun je het koppelen aan Binance
- Payeer Wallet: ook hier een betaalmiddel, vergelijkbaar met Advcash. Een soort PayPal. Gebruikers kunnen middels een bankoverschrijving een tegoed bijschrijven. Dit kun je overhevelen naar Binance.
- Epay wallet: ook deze wallet dient als een brug tussen Binance en jouw bank. Stort je tegoeden in de gewenste valuta en verzend het naar Binance.
- VISA/MasterCard: via een creditkaart is het super eenvoudig aan de gewenst hoeveelheid fiatgeld te komen.
En als wij een advies mogen geven voor het storten van euro's, zouden we kiezen voor VISA/MasterCard. Niet de goedkoopste optie. Wel het eenvoudigst. Wil je weten hoe je euro's omzet in bijvoorbeeld bitcoin? Lees dan onder dit plaatje verder.
Met euro's crypto kopen
En op het moment dat je euro's in je account (Binance wallet) hebt staan, dan kun je de euro's makkelijk omzetten in de gewenste cryptomunt. Daarvoor volg je deze stappen op:
- Ga naar ‘koop crypto'
- Kies voor ‘cash balance'
- Nu maak je de keuze uit CASH balance of een van de bovengenoemde wallets
- Tik het bedrag in dat je wilt inleggen
- Kies voor de gewenst munt en krijg direct te zien hoeveel je krijgt
- Druk tot slot op ‘koop'.
De munt die je zojuist hebt aangekocht staat veilig op Binance en kun je terug vinden bij ‘wallet > spot wallet'. Je hoeft verder niets te doen. Vanaf dit moment kun je het muntje houden, maar is het ook mogelijk ermee te gaan handelen. Daarover later meer.
Stort crypto
Naast het kopen van crypto met euro's, kun je ook rechtstreeks crypto storten. Maar waarom zou je crypto storten? Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat je het ene muntje om wilt wisselen in een andere munt. Binance is niet voor niets een exchange (wisselkantoor).
Stel dat je bitcoin wilt storten vanuit een ander adres. Dan is de eerste stap om bitcoin elders te kopen (als dat nog niet het geval was). Zelf kopen wij onze crypto graag bij een Nederlandse partij zoals Bitvavo. En als je dan een hoeveelheid bitcoin hebt, dan kun je dit opsturen.
Om uberhaupt crypto te kunnen storten, ga je naar ‘wallet > spot wallet > storting'. Vervolgens:
- Klik je aan welke munt je wilt storten. Standaard staat hij op Bitcoin (afkorting = BTC)
- Vervolgens kopieer je het adres aan de rechterzijde
- Dit adres voer je in bij de wallet of exchange waar vanuit je je crypto wilt versturen. Vaak moet je dit onder het kopje ‘opnemen' of ‘withdrawal' kunnen vinden.
- Tot slot klik je op ‘verzenden'.
Vaak moet je een opname in crypto bevestigen in de e-mail. En wanneer je dit hebt gedaan, is het wachten totdat je bericht krijgt van binance. Via een e-mailbericht laten je namelijk kweten dat een storting (deposit) is voltooid. Tot die tijd kun je de storting volgen door te kijken bij stortingsgeschiedenis. Daar zal in eerst instantie nog niets zichtbaar zijn. Na verloop van tijd zie je de storting verschijnen, maar heeft hij nog één bevestiging nodig om daadwerkelijk te arriveren.
En als deze bevestiging binnen is, zal de hoeveelheid cryptogeld in je wallet verschijnen.
Stappenplan voor het opzetten van 2FA bij Binance
Deze veiligheidsmaatregel heeft onze voorkeur. Maar hoe werkt het opzetten van 2FA?
- Download ‘google authenticator' via de google store of appstore'
- Scan de code en schrijf het nummer op wat je ziet. Deze code heb je nodig indien jouw telefoon kwijtraakt.
- Log in met jouw binance wachtwoord + de gegenereerde code uit ‘google authenticator', zodat je deze extra veiligheidsmaatregel inschakelt (enable).
Wanneer je vervolgens wilt inloggen op binance, wordt er om jouw wachtwoord gevraagd. Direct hierna moet je de puzzel oplossen en tot slot dien je de Google authenticator app te openen voor het wachtwoord. Dit 6-cijferige wachtwoord voer je in.
Dit is uiteindelijk voor de veiligheid van je wallet de beste manier om het geheel te beveiligen.
NB! Tijdens het inloggen is het belangrijk dat de url van Binance vooraf gaat aan https://. Wanneer dit niet het geval is, is het advies niet in te loggen. Het kan zijn, dat je via een fake url probeert in te loggen. Kijk hier altijd goed naar.
Koop crypto met creditkaart
Tot slot is er de mogelijkheid om crypto te kopen met je creditkaart. Dit is de duurste optie, maar werkt erg makkelijk. Ook hiervoor ga je naar ‘koop crypto' en vervolgens klik je creditkaart aan. Vervolgens kies je het bedrag uit en de munt die je aan wilt kopen. Zo simpel is het. Wel is het noodzakelijk dat je je account met een extra veiligheidsmaatregel hebt ingedekt. En dat is precies waar we het nu over willen hebben.
Veiligheidsmaatregel: 2FA
Het is niet onverstandig jouw account van een extra veiligheids-foefje te voorzien. Daarmee zorg je eigenlijk dat je kwaadwillenden buiten de deur houdt. Je wilt er niet aan denken dat iemand anders aan jouw tegoeden kan komen.
Binance heeft daarvoor een drietal veiligheidsmaatregelen waaruit je kunt kiezen. Het is maar net wat het beste bij jou past.
De veiligheidsmaatregel die je in kunt stellen, zorgt dat je bij het inloggen, een extra code moet ingeven. Of bijvoorbeeld omdat je een opname doet. De instellingen kun je naar eigen inzicht wijzigen.
We adviseren je alle handelingen te beveiligen met een van de onderstaande beveiligingsmaatregelen. Het instellen van een van deze methodes kan via ‘poppetje-icoontje > veiligheid'.
- Beveiligingskey: hiervoor gebruik je een extra apparaat (Yubikey). Dit stop je in de USB ingang. Tijdens het inloggen volg je de stappen op. Hieronder hebben we een filmpje geplaatst, waardoor alles duidelijk wordt
- Google Authenticator: hiervoor moet je beschikken over de app. Het stappenplan staat hieronder beschreven
- SMS: via een simpel smsje krijg je een nummer toegezonden. Dit nummer moet je vervolgens op Binance ingeven. In sommige gevallen komt de sms niet aan. Mocht dit het geval zijn, kun je ‘stemverificatie' gebruiken. In dat geval krijg je een telefoontje en krijg je de code te horen.
Verificatie
Wanneer je inlogt kom je op je eigen dashboard terecht. Als het goed is heb je jouw account al beveiligd door middel van 2FA. Vanaf dit moment kun je veilig handelen.
Voordat je aan het handelen gaat, is het wijsheid om jouw account te laten verifiëren. Dit is noodzakelijk om uiteindelijk grotere uitbetalingen te kunnen doen. Standaard kun je namelijk de tegenwaarde van 2 bitcoin laten uitbetalen.
Door het verstrekken van enkele gegevens, zoals je paspoort of ID, krijg je de mogelijk tot een tegenwaarde van maar liefst 100 bitcoin uit te betalen. Zorg dat je de gegevens zorgvuldig invult.
Na het indienen van jouw gegevens, kan het best even duren, voordat het geheel akkoord is bevonden. Vandaar de tip om dit op tijd te doen. Anders snij jezelf in de vingers indien je een groot bedrag wilt uitbetalen, maar het je account nog niet geverifieerd is.
Handelen bij Binance: stappenplan
Nu je in het bezit bent van één van de basis cryptocurrencies, kan er gestart worden met handelen. Hiervoor heeft Binance een heel mooi overzicht, waarin je jouw gewenste cryptomunt kunt invoeren, om het vervolgens aan te kopen – en in een later stadium te verkopen.
Stel dat je een cryptomunt op het oog hebt, kun je dit via de volgende stappen aankopen:
- Ga naar het geruite blokje naar het logo van Binance en klik op exchange. Eenmaal aangeklikt kom je uit op het handelsplatform
- Daar klik je op het juist handelspaar. Dit kan bijvoorbeeld bitcoin (btc) zijn, maar ook een andere altcoin. Of zelfs fiatgeld
- Stel dat je wilt handelen in bijvoorbeeld ‘verge‘, zoek je eerst de afkorting van ‘verge'. In dit geval is dat XVG.
- Binance werkt met afkortingen, dus je typt in het zoekvenster (rechts bovenin) deze afkorting in
- Vervolgens zie je alle gegevens voor wat betreft ‘verge'. Hier kun je zien wat de laatste prijs is, procentuele toename/afname en het handelsvolume, alsmede de grafiek
- Om verge aan te kopen, moet je links onderin kijken bij ‘buy'. Standaard staat hij op kopen (buy) op een ingestelde limiet. Het bedrag dat je wilt spenderen aan verge moet je ingeven in BTC waarde. In de tabellen links zie je wat mensen voor een prijs willen betalen (in het groen) en in voor welke bedrag men verkoopt (in het rood).
- Je kan zelf bepalen voor welke prijs je (in dit geval) verge wilt kopen. Dit stel je in door een limiet op te geven en vervolgens het gewenste aantal stuks.
- Wat tevens makkelijk is, is dat binance over de optie beschikt om een % van BTC als aankoop te doen. Je hoeft hier enkel maar voor op de verschillende percentages te klikken.
Order wordt niet uitgevoerd?
Wanneer je de order hebt geplaatst, kan het zijn, dat deze niet direct wordt aangekocht. Dit kan gebeuren als je een order met een limiet hebt opgegeven. Er zal nog een verkoper (tegenpartij) moeten zijn die je de stukken verge wil verkopen op de door jou gewenste koers. Als je met een limiet handelt heb je geen zekerheid dat je order zal worden uitgevoerd. Als je zonder limiet een order doorgeeft zal je order altijd worden uitgevoerd.
Het lijstje met openstaande orders kun je zien bij ‘open orders'. Dit lijstje kun je inzien door naar ‘orders' te gaan, gevolgd door ‘spot orders'. Mocht je het noodzakelijk vinden direct een aankoop te willen doen, kun je de order annuleren. Het tegoed wordt weer terug gezet in BTC. Vervolgens kun je een nieuwe aankooporder plaatsen.
Market order bij Binance
Naast dat je een eigen limiet kan instellen, kun je ook een aankooporder plaatsen, tegen de marktprijs. Op die manier ben je er zeker van, dat je een daadwerkelijke aankoopt doet en er dus niet naast grijpt. Deze functie staat naast ‘limit', onder ‘market'. Je hoeft hier dan ook enkel het gewenste aantal munten op te geven dat je wilt verkopen of kopen. Je weet hier dus niet tegen welke koers je koopt.
Stop-limit bij Binance
Deze functie is voor gevorderde traders en kun je in principe vergeten. Desalniettemin is het handig als je weet wat je hiermee kunt doen.
Een stop-limit order (buy) plaats je als je op een bepaald punt (hogere koers) wilt aankopen. Je voert een ‘stop' in en een ‘limit'. Wanneer de koers de stop prijs heeft geraakt, probeert hij een aankoop te doen tegen deze koers. Mocht er geen verkoper zijn, dek je je in met de ‘limit'. Dit is de maximale limiet waar tegen je een aankoop doet.
Andersom kun je stop-limit gebruiken om een verkoop te doen. Stel dat de koers zakt, verkoop je je munten tegen een koers die lager ligt. Hiervoor gebruik je ook weer de gewenste ‘stop' & ‘limit'.
OCO bij Binance
Een OCO order staat voor ‘One-Cancels-The-Other'. Een dergelijke order omvat een combinatie tussen een limit-order en een stop-limit order.
Het zorgt dus dat enkel één van beide orders wordt uitgevoerd. En op het moment dat een van de order wordt uitgevoerd, komt de andere order te vervallen.
Zo simpel is het eigenlijk. OCO is handig om te gebruiken, wanneer je niet bij de PC of app kunt blijven. Bijvoorbeeld wanneer je tijdens de slaap een buy limit-order heeft geraakt, hoef je nu niet apart een stop-loss in te stellen. Dit is al gedaan.
Gevorderd handelen
Naast de basis exchange, is er een advanced exchange te vinden via spot> gevorderd. Hier kun je net iets meer bekijken over de gewenste munt en eventuele technische analyses loslaten. Persoonlijk vind ik deze modus inzichtelijker en duidelijker.
Via het tabblad 'trading view' kun je alle instrumenten aanklikken die nodig zijn voor een technische analyse. Daarnaast kun je eenvoudig switchen tussen ‘spot trading' en ‘margin trading'. Daarover later meer.
Sell order
Je bent al een tijdje verder en het is tijd om je cryptogeld te verzilveren. Net zoals je een aankoop hebt gedaan, kun je ook een verkoop doen, door naar ‘sell' te gaan. Hier heb je ook weer de mogelijkheden: ‘limit', ‘market', ‘stop-limit' & ‘OCO'. Het is dus de omgekeerde versie van een aankoop. In dit geval wil je tegen een zo hoog mogelijk koers een verkoop doen. Wanneer de verkoop is gelukt, komt het tegoed in de vorm van bitcoin (BTC) in jouw wallet te staan.
Hoe uitbetalen van cryptovaluta of Fiatgeld bij Binance?
Stel dat je bitcoin wilt opnemen, dan zijn er verschillende opties. Zo kun je bitcoin naar een ander wallet adres opsturen. Het is ook mogelijk om bitcoin om te zetten in euro's, en het vervolgens uit laten betalen naar een wallet. De opties om uit te betalen, kun je vinden door naar ‘wallet > spot wallet > opname' te gaan. Vervolgens zie je de onderverdeling ‘crypto' en ‘fiat'.
Crypto rechtstreeks uitbetalen naar een andere site (zoals Bitvavo) werkt als volgt.
- Om bitcoins te versturen, heb je het bitcoin-adres van (bijvoorbeeld) Bitvavo nodig.
- Vervolgens voer je het adres in en kies je de hoeveelheid bitcoins die je wilt versturen (let wel op: er wordt een klein beetje btc ingehouden als fee)
- Tot slot klik je op versturen
De snelheid va uitbetalen is afhankelijk van de snelheid op de blockchain. Op het moment dat je hoeveelheid bitcoins gearriveerd is, kun je het vanuit daar uit laten betalen. Via Bitvavo werkt dit erg handig en snel.
Euro's uit laten betalen
Maar het is ook mogelijk om rechtstreeks euro's op te sturen naar een van onderstaande e-wallets. Dan is het uiteraard wel noodzakelijk om via de exchange > fiatgeld een hoeveelheid bitcoin om te zetten naar euros. En als dat is gelukt, kun je die hoeveelheid euro's opsturen naar een wallet: er kunnen hier kosten voor worden gerekend.
- Advcash wallet (0% fee)
- Epay wallet (0% fee)
- Okaypay (1% fee)
- Perfect Money (1% fee)
- Payeer wallet (0.5% fee)
Zoals je ziet worden er kosten in rekening gebracht bij Binance. Ze zijn er er voor ons, maar zeker ook voor zichzelf. Maar met welke kosten moet je nog meer rekening houden? Dat lees je hieronder!
Crypto uitlenen en staken
Wil je een centje bijverdienen, dan kun je bij Binance crypto uitlenen. Daar tegenover staat een bepaalde rent die je ontvangt.
Des te langer je iets uitleent, des te meer rente je krijgt. En natuurlijk is het ook afhankelijk van de munt die je houdt.
Onetime heeft er een uitgebreid artikel over geschreven om je meer kennis bij te brengen op het gebied van ‘crypto lending‘.
Binance futures
Gaat het je niet snel genoeg en wil je sneller je doelen bereiken. Binance futures: handelen met een hefboom. Voor de gevorderde trader is het mogelijk om meer uit je geld te halen. Weet je echt de koers te voorspellen? Zowel naar beneden (short) als omhoog (long), dan kan dit iets voor jou zijn.
Fees (kosten voor het gebruik van Binance)
De grootste kosten maak je door te handelen. Afhankelijk van de hoeveelheid wat je verhandelt, zitten daar kosten aan vast. Hoe meer je handelt, des te goedkoper het wordt.
En dan is er nog zoiets als de binance coin, de eigen cryptomunt van binance. Op het moment dat je in het bezit bent van deze munt, krijg je korting. Super aantrekkelijke korting zelfs. Het is de moeite er een aantal te bezitten. We beperken ons even tot enkel de handelsfees op de reguliere spot-market.
De volgende fees worden gehanteerd voor het handelen bij binance:
Makers en takers: wat is het verschil?
Bovenstaande begrippen heb je vast al vaker voorbij zien komen. Er gelden verschillende tarieven voor een maker of een taker. De tarieven van makers zijn over het algemeen lager dan die van takers. Maar wat is het verschil?
Je bent een maker als je een order plaatst, welke niet direct wordt uitegvoerd. Daarmee zorg je voor liquiditeit in het orderboek.
Daartegenover staat de taker. Je bent een taker als je direct een hoeveelheid munten uit het orderboek wegneemt.
Kosten voor een storting of uitbetaling
Daarnaast is er zoiets als de kosten voor het storten van crypto en het uitbetalen van crypto.
Binance heeft daar een lange lijst voor samengesteld, waarin je precies kunt opzoeken wat de kosten zijn. Om je een idee te geven van de kosten, hebben we onderstaand screenshot geplaatst. Daar zie je in ieder geval de kosten staan voor het storten en/of opnemen van bitcoin.
Review Binance exchange
Aanbod
Binance is groots als het gaat om het aanbod munten wat je hier kunt verhandelen. Bovendien komen daar op dagelijkse basis munten bij. Ook kun je bijna altijd rekenen op voldoende volume tijdens het handelen van munten. Dit zorgt voor een prettige handelsomgeving. Een omgeving die geschikt is voor de normale handelaar, maar ook die geschikt is om op te handelen met handelsrobots. Cryptohopper is zo'n handelsrobot die prima samen gaat met Binance.
Support
Naast dat Binance een uitgebreide FAQ (plus beginnersgids) heeft, waar je terecht kunt voor antwoorden op jouw vragen, is er een supportafdeling. Binance kun je via verschillende manieren bereiken.
Voorbeelden zijn: via een ticket, telegram & twitter. De meest gebruikelijke manier om in contact te komen, is via een ticket. Een ticket kun je dusdanig specifiek maken, zodat je in ieder geval weet dat deze bij de juiste afdeling terecht komt.
Wij hebben het ticketsysteem meerdere keren getest, en waren iedere keer onder de indruk van de snelheid van reageren. Dat doen ze bij Binance goed en we krijgen echt de indruk dat het hier een gestroomlijnde machine betreft.
Gebruikersvriendelijkheid
Binance kun je downloaden voor de computer, bereiken via de web-versie en er is ook een Binance app.
Deze app is erg overzichtelijk, maar is minder uitgebreid dan de mogelijkheden die je op de computer zult treffen. In sommige gevallen moet je dus uitwijken naar de computer. Bijvoorbeeld als je een munt uit wilt lenen voor rente. Alles op Binance werkt naar behoren.
Wel vinden we het soms wat onoverzichtelijk en is het even zoeken naar waar iets staat. Ook verandert er nog wel eens iets: de ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op bij Binance.
Fees
De kosten voor het gebruik van Binance heb je deels zelf in de hand. Zoals eerder aangegeven, is het advies om de Binance Coin aan te schaffen. De kosten worden op die manier enorm gedrukt. En deze waren al niet eens zo hoog.
Zowel voor het handelen, als storten en uitbetalen: allemaal marktconform qua kosten. Daar kunnen we dan ook weinig over opmerken.
Betaalmiddelen
In Nederland zijn we een beetje verwend met iDEAL. Helaas kun je vooralsnog niet je muntjes kopen met dit betaalmiddel. Ook een variant als Trustly blijft de grote afwezige. Wel hebben ze in de loop der jaren het aantal betaalmiddelen flink uitgebreid. Wil je eenvoudig crypto aankopen, dan kopen we toch het liefst bij onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo.
Binance is een grootmacht in het land der exchanges. We blijven de ontwikkelingen op de voet volgen, zodat we continu onze Binance uitleg kunnen aanpassen.
Veelgestelde vragen over Binance
Beschikt Binance over een eigen app?
Jazeker, voor zowel IoS gebruikers als Android gebruikers is er de Binance App. Deze stelt gebruikers in staat veilig te kunnen handelen via de mobiele telefoon.
Waar is Binance gevestigd?
Tot het jaar 2017 zat Binance gevestigd in China. Daarna hebben ze een uitstapje gemaakt naar Taiwan. Vanaf 2018 zitten ze gevestigd op Malta.
Wat is de Binance Coin?
Binance Coin, afgekort BNB, is de munt van Binance. Door de munt te houden, krijg je voordelen, zoals korting op handelen. De munt kan worden gezien als een soort gas. Middels BNB kun je vrijwel iedere andere munt op de exchange aanschaffen.
Wat is een Binance adres?
Iedere munt op Binance heeft een eigen rekeningnummer. Dit nummer (wallet-adres) heb je nodig wanneer je van een externe wallet/exchange een hoeveelheid van een bepaalde munt overmaakt. Het adres verkrijg je door op ‘deposit' te drukken.
Kun je bij Binance kopen met Euro's?
Je kunt bij Binance euro's storten. Wel is het daarvoor noodzakelijk om allereerst de identiteitsverificatie te voltooien. Vervolgens kun je crypto's aankopen uit je ‘cash wallet'. Storten van geld doe je d.m.v. SEPA (Bank transfer).
Hoe zet je cryptogeld over naar Bitvavo?
Op het moment dat je cryptovaluta over wilt zetten naar bijvoorbeeld Bitvavo, neem je de volgende stappen: ga naar portemonnee > spot wallet. Klik achter het muntje dat je over wilt maken op ‘opname'. Vervolgens voer je de gewenste hoeveelheid in en vul je het ontvangstadres van Bitvavo in. Dit adres vind je onder ‘storting/deposit' bij deze exchanges.
Heeft Binance een telefoonnummer waar je naar kunt bellen?
Nee, je kunt niet bellen met Binance. Wel kun je een verzoek indienen middels het contactformulier. Anderzijds is er een FAQ waar je de meest gestelde vragen kunt vinden.
Hoeveel gebruikers heeft Binance?
Binance heeft meer dan 8 miljoen actieve gebruikers.
Kun je op Binance traden met een bot?
Binance is geschikt om op te traden met een zogenoemde handelsbot. De handelsbot van Cryptohopper leent zich daar uitstekend voor.
Is Binance al eens gehackt?
Hoewel het de grootste exchange in de wereld is, is Binance slachtoffer geworden van een hack. Kwaadwillenden wisten voor meer dan $40 miljoen aan bitcoin uit een zogenoemde hot wallet te stelen.
Wat is de minimale leeftijd om te mogen handelen bij Binance?
Je moet als gebruiker minimaal 18 jaar of ouder zijn om gebruik te mogen maken van hun diensten. Mocht je de regels overtreden, hebben ze het recht jouw account te mogen sluiten.
Is het veilig om een paspoort te uploaden bij Binance?
Binance staat bekend als een van de veiligste exchanges. Toch hoef je niet perse jezelf te identificeren in het geval je geen fiatgeld stort. Dus wanneer het niet noodzakelijk wordt bevonden, is het advies het niet te doen.
Author: Mark Robertson
Last Updated: 1704655682
Views: 980
Rating: 4.2 / 5 (48 voted)
Reviews: 83% of readers found this page helpful
Name: Mark Robertson
Birthday: 1988-07-23
Address: 1390 Michael Tunnel, South Heather, TN 27226
Phone: +3740929748473774
Job: Article Writer
Hobby: Bowling, Traveling, Chocolate Making, Running, Knitting, Stamp Collecting, Rowing
Introduction: My name is Mark Robertson, I am a exquisite, resolved, brilliant, accessible, rare, Precious, sincere person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.