header banner
Default

In Frankrijk, Italië, Polen en Spanje zal Binance geen privacycoins meer aanbieden


Table of Contents

Binance bereidt zich voor om alle privacytokens van haar platform te verwijderen voor klanten uit een aantal Europese landen.

Privacycoinverbod

VIDEO: How To Transfer Fund From Binance To Coins.Ph...(Updated)
MadTech

Om exact te zijn zijn privacytokens zoals Monero en Zcash vanaf 26 juni niet meer te verhandelen op een van de grootste beurzen van de wereld voor klanten uit Frankrijk, Italië, Polen en Spanje.

Een woordvoerder van Binance vertelt aan Cointelegraph dat de nieuwe beperkingen van invloed zijn op in totaal 12 cryptovaluta. Minder bekende privacycoins zoals Decred, Dash, ZEC, Horizen, PIVX, Navcoin, Secret , Verge, Firo, Beam en MobileCoin behoren ook tot het set maatregelen.

"Hoewel we ernaar streven om zoveel mogelijk kwaliteitsprojecten te steunen, zijn we verplicht om de lokale wet- en regelgeving met betrekking tot de handel in privacymunten te volgen, om ervoor te zorgen dat we zoveel mogelijk gebruikers kunnen blijven bedienen."

Kort gezegd: Binance mag van toezichthouders geen privacycoins aanbieden.

Opvallend genoeg staat Nederland niet in de lijst met landen. Toch is dat anderzijds niet gek: Binance heeft überhaupt nog geen registratie in ons kikkerlandje, ten ongenoegen van veel Nederlandse bitcoinondernemers.

Bitcoinhandel blijft wel gewoon toegestaan. Bitcoin is minder anoniem dan veel privacycoins en omdat het geld traceerbaar is en de blockchain transparant te volgen is, levert dit minder zorgen op qua schimmige transacties.

Lightningstortingen zullen wat dat betreft minder details blootgeven over de geldstromen. Door de mempool-drukte gaf Binance aan deze secundaire laag wél te willen gaan inbouwen. Hoe dit precies zit met de privacykant van deze betalingen is niet bekend. Wel blokkeert de beurs al langere tijd coins die uit een CoinJoin komen.

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Sources


Article information

Author: Cody Sims

Last Updated: 1697924522

Views: 713

Rating: 3.9 / 5 (99 voted)

Reviews: 99% of readers found this page helpful

Author information

Name: Cody Sims

Birthday: 1943-05-08

Address: 07701 Knapp Junction, Lake Aaronside, IL 18126

Phone: +3635862950554349

Job: Mechanic

Hobby: Whiskey Distilling, Cocktail Mixing, Lock Picking, Surfing, Fishing, Hiking, Rowing

Introduction: My name is Cody Sims, I am a apt, treasured, priceless, honest, skilled, radiant, receptive person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.