header banner
Default

BLOX | Nieuws: Binance-CEO Changpeng Zhao verliest bijna 12 miljard dollar


Binance CEO Changpeng Zhao is volgens de Bloomberg Billionaires Index 11,9 miljard dollar armer, nadat de handelsvolumes van zijn beursplatform zijn gekelderd de afgelopen maanden. Op 26 oktober maakte Bloomberg bekend dat de omzetten van Binance naar schatting met 38 procent zijn gedaald, nadat de beurs dit jaar op meerdere fronten in de problemen kwam.

Met het verlies van die 11,9 miljard dollar is Changpeng Zhao op dit moment nog steeds de 95e rijkste man op aarde.

Het vermogen van Changpeng Zhao. Bron: Bloomberg

Wat is er aan de hand met Binance?

VIDEO: Binance CEO Changpeng Zhao breaks down $570 million crypto hack
CNBC Television

In september werd bekend dat het marktaandeel van Binance voor de zevende maand op rij is gedaald naar 34,3 procent. In januari 2023 lag het marktaandeel van Binance nog op 55 procent. Dat heeft alles te maken met de gevechten die het beursplatform van Changpeng Zhao op meerdere fronten voert met wetgevers.

Zo moest Binance eerder dit jaar bijvoorbeeld Nederland verlaten, nadat het beursplatform er niet in slaagde om een vergunning van De Nederlandsche Bank te bemachtigen.

In Amerika werd Binance (en zijn CEO Changpeng Zhao) in juni aangeklaagd. De financiële toezichthouder van de Verenigde Staten claimde destijds dat Binance ongeregistreerde effecten zou verhandelen op hun beursplatform; en dat ze misbruik zouden maken van de tegoeden van hun gebruikers.

Alles bij elkaar zit Binance gigantisch in de problemen en dat merkt de CEO van het beursplatform dus in zijn portemonnee, die met 11,9 miljard dollar geslonken is.

Niets vergeleken met Sam Bankman-Fried

VIDEO: Binance CEO Changpeng Zhao Is Worth Over $100 Billion
Bloomberg Television

Overigens zijn de verliezen van Binance CEO Changpeng Zhao nog niets vergeleken met die van de voormalige CEO van FTX, Sam Bankman-Fried. Die zag zijn vermogen van 16 miljard dollar verdampen, nadat in november 2022 bekend werd dat zijn beursplatform misbruik maakte van de tegoeden van klanten en mede om die reden de afgrond inging.

Liquidating our FTT is just post-exit risk management, learning from LUNA. We gave support before, but we won't pretend to make love after divorce. We are not against anyone. But we won't support people who lobby against other industry players behind their backs. Onwards.

— CZ 🔶 Binance (@cz_binance) November 6, 2022

Sommigen geloven dat het omvallen van het FTX van Sam Bankman-Fried het directe gevolg is van tweets van Binance CEO Changpeng Zhao. Die maakte net voor het omvallen van FTX namelijk bekend dat zijn Binance alle FTX Tokens (FTT) die zijn nog in bezit hadden zouden liquideren.

Achteraf bleek dat een terechte beslissing, omdat FTX dus helemaal niet liquide was en de tegoeden van klanten had verloren via louche investeringen die het deed via Alameda Research; de investeringstak van het beursplatform.

Inmiddels is het strafproces tegen Sam Bankman-Fried begonnen in de Verenigde Staten en is de verwachting dat hij weleens voor de rest van zijn leven achter de tralies kan belanden voor zijn daden.

Sources


Article information

Author: Emily Hansen

Last Updated: 1699171803

Views: 879

Rating: 4.2 / 5 (36 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Emily Hansen

Birthday: 1925-01-15

Address: 4019 Hatfield Rapids, Feliciahaven, MO 40630

Phone: +3507132113974168

Job: Real Estate Agent

Hobby: Origami, Chess, Bird Watching, Fishing, Table Tennis, Horseback Riding, Sculpting

Introduction: My name is Emily Hansen, I am a skilled, artistic, strong-willed, forthright, risk-taking, exquisite, accessible person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.