header banner
Default

Bitcoin (BTC), karar verme sürecinde


Geçtiğimiz gün güçlü bir düşüş yaşayan Bitcoin (BTC), dip bölgede sakin bir hareketlilik sergiliyor.

Bitcoin (BTC), karar aşamasında

Kripto piyasası, negatif haber akışlarından oldukça negatif bir şekilde etkilenmişti. Bitcoin (BTC) ve beraberindeki altcoin'ler, gündemde bomba etkisi yaratan haberlerin ardından güçlü bir düşüş yaşadı. Evergrande iflası ve SpaceX'in elindeki BTC'leri satması, düşüşün arkasındaki nedenler olarak biliniyor. BTC, FTX'in iflasından bu yana ilk defa böyle bir düşüşe tanıklık etmişti.

Uzun süredir sakin bir seyir izleyen BTC, olumsuz haber akışlarının etkisiyle 25.130 dolara iğne atmıştı. BTC her ne kadar tepki yükselişi sinyalleri verse de piyasada karamsarlık hakim. Günün öne çıkan kripto para birimleri yine yükseliş ve düşüş senaryoları yaşatan düşük piyasa değerli projeler oldu. Yüzde 20'lik bir hızlı yükseliş ve ardından gelen yüzde 20'lik düşüşler takip ediliyor. Henüz piyasaya toparlayıcı bir para girişi yaşanmadı. Bu nedenle BTC, karar aşamasında hareketlilik sergiliyor. Birçok görüş, BTC'nin düşüşüne devam edeceğini belirtiyor.

Bitcoin (BTC) analizi, düşüş sürecek mi?

VIDEO: #Bitcoin Analiz - Destek Bolgesine Yaklastik! Benim Gorusum Ne? Btc Teknik Analiz Forex
Crypto Ramço

Evergrande'den iflas koruma başvurusu gelmesi ve SpaceX'in Bitcoin (BTC) satması, son düşüşün arkasındaki etmenler olarak karşımıza çıkıyor. Arta planda türev piyasalardan para çıkışı ve gelen satış baskısı da göze çarpıyor. BTC, 25.130 dolara iğne attıktan sonra kısa sürede toparlamıştı. Düşüşün hemen ardından gelen Ethereum vadeli ETF sinyalleri, piyasanın düşüş hızını kesti. Ancak düşüş riski halen daha masada yer alıyor. BTC, bugünlerde 26.000 dolar seviyesini aşmak için güç topluyor. BTC'nin karar aşaması, aşağı veya yukarı yönlü olarak hızlı bir şekilde gerçekleşebilir.

BTC'nin yükseliş yaşaması ve toparlanmayı devam ettirmesi için önünde iki önemli faktör bulunuyor. Bunlardan birisi ETF durumu olabilir. Çünkü ETF'lerin basında yarattığı etki, kripto tarafında volatiliteye yol açıyor. Eğer Bitcoin spot ETF'lerine onay gelirse, BTC için yükseliş senaryosu konuşulabilir. Diğer taraftan ETF'lerin reddedilmesi düşüşü devam ettirecektir. İkinci faktör ise küresel piyasalar olabilir. Asya'dan gelen büyük iflas ve ABD'nin halen daha sıkılaşma sinyalleri vermesi riskli varlıklar sınıfına giren kriptoya para girişini kısıtlıyor.

BTC analizi

BTC, 25.000 dolar bölgesindeki majör destek noktasına oldukça yakın durumda. Uzun bir bakış açısıyla incelendiğinde, BTC'de düzeltme olarak tabir edilecek bir düşüş yaşandı. Ancak bu düşüşün majör hale gelmesi de ihtimaller arasında yer alıyor. Olumsuz haber akışları ve piyasadan çıkan para ışığında, BTC düşüşü devam ederse 25.000 dolar bölgesi önemli rol üstlenecek. BTC'nin 25.000 doları kırması halinde, 23.900 dolar seviyesi kale gibi boğaların korumasında olacak. Bu bölge, piyasanın FTX iflası gibi büyük bir olay yaşamasıyla kırılabilir durumda. Ancak kriptoda her an her şeyin mümkün olabileceğini unutmamak gerekiyor.

Piyasaya olumlu haberlerin girmesi ve para girişlerinin başlamasıyla birlikte, BTC'nin yükseliş senaryosunda deneyeceği en yakın direnç seviyesi 26.000 dolar olacak. 26.000 dolar esnese de henüz aşılmış durumda değil. Bu bölgenin kırılmasıyla birlikte, 27.300 dolar seviyesi yükselişin devam etmesi için kritik bir direnç görevi görüyor. Daha sonrasında ise BTC'yi 29.000 dolar bandına bir test yükselişi yaparken görmek mümkün.

Ancak, hatırlatmakta fayda var ki BTC'nin hareketliliği genellikle akış odaklı ilerliyor. Çünkü ABD'nin ekonomi politikasından sonra kripto tarafına önceki boğa sezonundaki gibi bir para girişi yaşanmadı. Üstelik FTX'in iflas etmesiyle birlikte olan para hacmi de düşüş yaşadı. Şuan BTC, karar aşamasında sakinliğini koruyor diyebiliriz.

Sources


Article information

Author: Brandon Diaz

Last Updated: 1698437641

Views: 431

Rating: 3.5 / 5 (118 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Brandon Diaz

Birthday: 2020-03-26

Address: 60792 Randall Camp, Morganborough, TX 23354

Phone: +3843009756460845

Job: Biotechnologist

Hobby: Sewing, Archery, Puzzle Solving, Cross-Stitching, Surfing, Origami, Wildlife Photography

Introduction: My name is Brandon Diaz, I am a Open, resolved, vivid, accessible, unreserved, capable, unyielding person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.