header banner
Default

Amerika Birleşik Devletleri hükümetinin kapanması Bitcoin rallisi için bir fırsat olabilir mi?


ABD hükümetinin 1 Ekim 2023'ten itibaren kapanması halinde Bitcoin (BTC) önemli bir fiyat artışının eşiğinde olabilir. Bu öngörü, Bitcoin'in finansal belirsizlik dönemlerinde bir ralli yaşadığı tarihsel emsallere dayanıyor. 

ABD Hükümetinin kapanması Bitcoin rallisi için bir yol olabilir mi?

Bitcoin'in dönemleri, doğrudan Federal Rezerv'in politikaları ve kararlarıyla bağlantılı olsa da ABD hükümetinin kapanması ve bankacılık krizleri her zaman kripto kralına fayda sağlamıştır. Bu nedenle kripto uzmanları, korku, belirsizlik ve şüphe (FUD) ABD'nin kapanmasına neden olabileceğinden, fiyatların 30.000 doları aşması halinde Bitcoin yatırımcılarına fayda sağlayabileceğini öngörüyor.

ABD, kapanma dönemine geri mi dönüyor?

VIDEO: ABD’nin Kripto Planı - Şimdi Ne Yapmalı?
Emir Şahin

Önceki hükümet kapanmaları kripto paralarla ilgili işletmelerin karar alma süreçlerini olumsuz etkilemişti. Örneğin, Bitcoin borsasında işlem gören bir fon için iddialı bir teklif rafa kaldırılabilir ve içeridekiler bunun nedeni olarak kapanmayı işaret ediyor.

2023 yılının başlarında Bitcoin, Silicon Valley Bank gibi etkili kurumlardaki banka işlemlerinin tetiklediği bölgesel bankacılık krizi nedeniyle fiyatında bir artış gördü. Benzer şekilde, potansiyel bir ABD hükümetinin kapatılmasına ilişkin endişeler BTC'nin fiyatında yukarı yönlü harekete yol açtı. Bu arada Bloomberg uzmanları, bunun ABD bankacılık sektörü için felaket olabileceğini öne sürüyor.

FRNT Financial'ın kurucu ortağı Stephane Ouellette, Bitcoin'in rallisinin potansiyel bankacılık kargaşasına karşı bir koruma görevi görebileceğini belirtti. Özellikle bu görüş, enflasyon ve yüksek faiz oranları nedeniyle bankacılık sektörüne yönelik önemli risklerin altını çizen ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) Başkanı Martin Gruenberg'in son yorumlarıyla örtüşüyor. 

Bir kripto varlık yöneticisinin araştırma müdürü olan James Butterfill, Bitcoin fiyatlarındaki artışa katkıda bulunan önceki bir borç tavanı çıkmazıyla paralellik kurarak bu düşünceyi yineledi. 

Bu senaryo, bu yılın başlarında yaşanan ve Bitcoin fiyatlarını destekleyen borç tavanı çıkmazına benziyor.

Hükümetin kapanması bir Bitcoin rallisini tetikleyebilirken, kripto işletmeleri için likidite zorluklarına da yol açabilir. Buna ek olarak, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Ethereum vadeli ETF'lerinin onaylanmasını değerlendirirken çok önemli bir zamanda personel sayısını azaltabilir. Valkyrie Bitcoin ve Ether ETF'lerinin lansmanının, SEC'in potansiyel bir kapanma beklentisiyle acil durum planları nedeniyle hızlandırılabileceği yönünde spekülasyonlar var.

Bitcoin fiyatı 2023 sonuna kadar 30.000 dolara ulaşabilir mi?

VIDEO: ABD Hükümetinin Kapanması Kripto Paraları Nasıl Etkileyecek?🤔 SEC, Bitcoin ETF Sürecini Erteledi!💣
ICRYPEX

Bitcoin bir ayı tuzağı altında. Bu nedenle, traderlar ve uzmanlar yıl bitmeden 30.000 doları telafi edip etmeyeceğine karar veriyor. Bitcoin faiz oranı dalgalanmalarına duyarlı olduğundan, makroekonomik koşullar önemli. Federal Rezerv'in rekor seviyedeki enflasyonu engellemek için uyguladığı agresif sıkılaştırma programının ardından, faiz oranları yüksek kalmaya devam ediyor. Ardından, piyasada önemli bir satış baskısı ile FUD yaratabilecek ABD hükümetinin kapanması geliyor. BTC'nin bu değişen dinamikte yeni bir ATH'ye ulaşıp ulaşamayacağını görmek ilginç olacak.

Sources


Article information

Author: Theresa Jones

Last Updated: 1698254282

Views: 741

Rating: 4.8 / 5 (81 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Theresa Jones

Birthday: 1981-05-13

Address: 026 Morgan Spring Apt. 661, Lewismouth, OH 91441

Phone: +4151376067282547

Job: Human Resources Manager

Hobby: Tennis, Kite Flying, Chess, Web Development, Billiards, Soccer, Coffee Roasting

Introduction: My name is Theresa Jones, I am a rare, variegated, rich, apt, dedicated, skilled, multicolored person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.